Wat is Tao/ Dao?

Oorsprong

Tao (uitgesproken als Dao) betekent ‘de natuurlijke weg’.

Tao / Dao is een Oosterse ziens- en levenswijze, die al duizenden jaren bestaat. Tao gaat over het pure ‘Zijn’. Doordat de Tao geen nastreven kent, is er alle ruimte voor groei. Het taoïsme kent zijn oorsprong in de oude Sjamanistische culturen en is gericht op zelfgenezing en zelfontwikkeling om in balans te blijven. Yin en Yang in balans.

Vanuit dit simpele uitgangspunt ontwikkelden de taoïsten oefeningen, meditaties, vaardigheden en voedingspatronen om ons gezond te houden of weer te krijgen. Na verloop van tijd kende het verschillende aspecten: krijgskunst, voedingsleer, Qi gong, filosofie, geneeskunde. Het is een methode waarin de individuele ontwikkeling van het fysieke, het energetische en het spirituele lichaam centraal staat. Ten behoud van de gezondheid en het voorkomen van onbalans en ziektes.

Healing Tao

(Healing) Tao vindt zijn basis in de 5 elementen cyclus of 5 energiefases: vuur, water, metaal, hout en aarde. Die ten grondslag ligt aan de Chinese geneeskunde en het Taoïsme. Zoals je bijvoorbeeld terugziet bij Acupunctuur. Een eeuwenoude Chinese wijsheid die nog steeds 'up to date' is en kan doorwerken op meerdere gebieden in je leven.

( Healing ) Tao is een natuurlijke, ‘moeiteloze’ benadering. Ongedwongen de natuurlijke weg volgen die het lichaam aan geeft.

( Met dank aan:
Inge Maassen  www.healingdao.nl)

Zachte Kracht

Je krijgt meer contact met de natuurlijke stroom van het leven waarin je steeds meer in durft mee te gaan. Een ‘zich laten ontvouwen’, moeiteloosheid, doen door niet-doen. Een Zachte kracht. 

Tao cursussen, trainingen, individuele sessies reiken je eenvoudige technieken aan om meer gevoelsbewustzijn in je lichaam te krijgen.

Je leert ( weer ) te voelen, contact te maken met wat er zich in je lichaam en emoties afspeelt. Zodat je de signalen die je lichaam geeft, op kan merken en daar adequaat op kan reageren. Door bijvoorbeeld gas terug te nemen als dat nodig is, of emoties te transformeren in energieën die je ondersteunen, in plaats van dat ze je energie kosten. Je leven gaat meer stromen.

'Tao training ervaar ik als een volledig en compleet systeem. Je leert heel eenvoudige en praktische oefeningen waar je fysiek rustig en aanwezig van wordt. Je voelt je fijn in jezelf. Ik voel me in balans. Daarnaast krijg je veel praktische hulpmiddelen om inzicht in jezelf te krijgen en je patronen op te lossen.'
Ineke - HealingTao Basis-

Lange tijd zat ik alleen maar in mijn hoofd.
Alles wat ik deed gebeurde vanuit daar en ik vergat mijn lichaam.
Tao helpt mij om bewust mijn lichaamsenergie en kracht  te voelen en te leven vanuit mijn lijf.
Nu is het de kunst om dit langzaam, beetje bij beetje te integreren in mijn leven.'

Marjolein- Dao v.d Vrouw-

Gevoelsbewustzijn in je lichaam begint met leren voelen.

Een van de eerste oefeningen waar je kennis mee maakt is de Innerlijke glimlach ( meditatie). Een zachte focus/intentie. De innerlijke glimlach verbindt ons met het hart, de plek in onszelf waar we liefde, blijheid, en geluk ervaren. Door middel van de innerlijke glimlach kunnen we meer ( zelf) acceptatie ervaren. De 3 energie centra ( Tantiens) in ons lichaam brengen we in balans.
Het fysiek, emotioneel en mentaal/spiritueel lichaam. Dit doen we met behulp van de I -kracht
( de 'zachte intentie' /kracht en is de 'motor' achter alle oefeningen en meditaties).

 

'Ik ben me meer bewust van mijn fysieke spanningen'  ' Ik voel eerder wanneer ik moet stoppen, ipv maar blijven doorgaan'

(Healing) Tao kan voor mentale, emotionele en energetische weerbaarheid zorgen. Die we nodig hebben om in de huidige maatschappij met al onze activiteiten een vitaal, gezond, en gelukkig leven te leiden. Dit houdt zoveel meer in dan niet ziek zijn. Het is vooral lekker in je vel zitten, zin hebben om dingen te doen, en ermee om kunnen gaan als het even tegenzit.

(Healing) Tao kan je het volgende opleveren:

  • Vitaliteit
  • Emotionele balans
  • Fysieke stabiliteit en aarding
  • Gevoelsbewustzijn in je lichaam
  • Je eigen grenzen beter ervaren.
  • Diepe ontspanning
  • Gezondheid
  • Innerlijke kracht.
  • Persoonlijke en spirituele groei

'Heel erg fijn, ontspannen, bewuster, Ik ben meer in contact met mezelf '
‘ Mijn hele lichaam stroomt’ Alles voelt zacht en soepel, in verbinding’
'Ik ervaar meer vitaliteit, levendigheid'
Mijn (onder) rug is ontspannen'.