Psoas 'Spier van de ziel'

Psoas; je bekken als krachtbron. Ervaar de diepe ontspanning in de Psoas

De Psoas is een grote spier die een belangrijke rol speelt in het lichaam. Het is een stabilisator die boven- en onderlichaam met elkaar verbindt. De spier maakt beweging van de benen en flexie in de heupen mogelijk.

Echter de Psoas is niet alleen een spier. Diep in je kern gelegen, is je Psoas een bron van innerlijke kracht. Het is ook een “emotionele” spier: je zgn. ‘tweede brein’. Het geeft uiting aan jouw integriteit op elk niveau; hoe het met je is.

De Taoïsten noemen het daarom ook wel de ‘Spier van de ziel’.

Stress, trauma en emoties, ervaringen, worden diep in de kern, in de Psoas opgeslagen. Als je dit deel van jezelf weet te bereiken d.m.v. bewustwording; voelen in jezelf, kan dat een grote invloed hebben op je energie, je gevoel van welzijn en ontspanning. Het geeft innerlijke stabiliteit, support. Je bent aanwezig in het hier en nu, geaard.

 

Tao en de Psoas

De Psoas vormt een belangrijk onderdeel in de cursussen, trainingen, workshops en individueel lichaamswerk. Door middel van eenvoudige, zachte oefeningen nodig ik je uit om de Psoas en zijn invloed op elk aspect van je leven, te leren kennen. Tao Zeeland biedt ook cursussen en workshops die specifiek gericht zijn op het ervaren van de diepe ontspanning in de Psoas.

Tijdens de lessen ga je ontdekken:

  • Hoe je je bekken en onderrug, je lichaam in evenwicht brengt met elkaar.
  • Bewustwording over de plaats van de Psoas en hoe deze je houding beïnvloedt (je core)
  • De rol die je Psoas speelt op alle niveaus: fysiek, emotioneel, energetisch;
  • Hoe je je Psoas ontspant en voedt.
  • Hoe je je Psoas versterkt en verlengt.

Foto C. Nichols

 

Inschrijven of meer informatie?

Kijk voor actuele data en tijden in de agenda.

Uw naam (verplicht)
E-mailadres (verplicht)
Ik ben geïnteresseerd in:
Uw bericht: